Blog

podgrzewacz gastronomiczny

Jaki podgrzewacz gastronomiczny wybrać?

Ciężko wyobrazić sobie funkcjonowanie hoteli, stołówek lub lokali z jedzeniem na wagę bez dobrej jakości podgrzewaczy gastronomicznych. Ich wybór jest jednak szeroki. Jaki zatem wybrać właściwy sprzęt? Odpowiedź znajdziecie poniżej. Zapraszamy!

Czytaj więcej

piec konwekcyjno-parowy

Jakie zalety mają piece Rational SCC 61?

Piece konwekcyjno-parowe to  urządzenia stosowane w lokalach gastronomicznych na całym świecie. Dostęp do wysokiej jakości pieców umożliwia przygotowywanie najbardziej wykwintnych i wymagających posiłków. Prym w sektorze pieców konwekcyjnych wiodą obecnie produkty Rational, które zostały zaprojektowane z myślą o najbardziej wymagających.

Czytaj więcej

elektryczna patelnia uchylna

Łatwość smażenia z patelnią elektryczną uchylną

Jak wiadomo, sprzęty używane w gastronomii znacznie różnią się od naszego wyposażenia kuchni. Klasyczne garnki oraz patelnie nie wystarczają w dużych lokalach gastronomicznych, gdzie produkcja jedzenia musi iść „pełną parą”, a zapotrzebowanie na wystarczająco wydajny sprzęt jest niezwykle duże. Jednym ze sprzętów używanych niezwykle często w lokalach gastronomicznych jest patelnia elektryczna uchylna. Warto poznać jej cechy oraz zastosowanie.

Czytaj więcej

krajalnica

Oszczędność czasu i produktów – sekret profesjonalnych urządzeń do krojenia i szatkowania!

Profesjonalne krajalnice i szatkownice to urządzenia, które pozwalają na znaczną oszczędność czasu i produktów względem posługiwania się ręcznymi metodami obróbki. Zastosowanie tych maszyn korzystne jest zwłaszcza wtedy, kiedy występuje konieczność przygotowywania posiłków dla dużych zbiorowości, a więc w szeroko pojętej gastronomii. Wręcz nie sposób sobie wyobrazić funkcjonowania restauracji, baru czy firmy cateringowej bez profesjonalnych urządzeń do krojenia i szatkowania. Tylko one pozwalają bowiem na to, aby w krótkim czasie wydawać dużą ilość dań, co jest konieczne dla sprawnego prosperowania biznesu gastronomicznego. Stosowanie krajalnic i szatkownic przekłada się na tempo produkcji, a to ma wpływ na zyski firmy.

Czytaj więcej

warnik do wody

Czym jest warnik do wody? Poznaj zastosowanie

Prowadząc przedsiębiorstwo gastronomiczne, trzeba posiadać wiele profesjonalnych urządzeń, które ułatwią i przyspieszą przygotowywanie potraw i obsługę klientów. Coraz bardziej popularne staja się też usługi cateringowe oraz pełna i profesjonalna obsługa większych i mniejszych imprez czy spotkań okolicznościowych. Tutaj także profesjonalny sprzęt gastronomiczny jest bardzo ważnym elementem pozwalającym posiadać konkurencyjną ofertę. Jednym z takich urządzeń są warniki do wody. Czym właściwie się charakteryzują i do czego służą?

Czytaj więcej

porcelana

Ugość klientów po królewsku - porcelana zawsze w cenie

Wygląd zastawy stołowej jest ważny, bowiem wpływa ona na prezentację potraw oraz na to, jak wewnątrz lokalu poczują się klienci. Oczywiście znaczenie ma też jej jakość, żaden właściciel nie chce przecież wymieniać jej często i ponosić tym samym wysokich kosztów. Dlaczego warto  więc zakupić wysokiej jakości zastawę z porcelany?

Czytaj więcej

zmywanie naczyń w gastronomii

Jakich płynów używać do zmywarek gastronomicznych?

Świadczenie usług gastronomicznych nierozerwalnie związane jest z myciem dużej ilości naczyń. Ich ilość i rodzaj zabrudzeń niemalże wymuszają na kierownikach obiektów usługowych stosowanie specjalnego rodzaju chemii.

Czytaj więcej

piec do małej gastronomii

Piece dla gastronomii – jaki piec wybrać?

Piece do używania w lokalach gastronomicznych to szczególne typy urządzeń, które muszą cechować się wydajnością, oszczędnością oraz jak najkrótszym czasem przygotowania potraw. Jak wybrać odpowiedni model?

Czytaj więcej