Łatwość smażenia z patelnią elektryczną uchylną

Jak wiadomo, sprzęty używane w gastronomii znacznie różnią się od naszego wyposażenia kuchni. Klasyczne garnki oraz patelnie nie wystarczają w dużych lokalach gastronomicznych, gdzie produkcja jedzenia musi iść „pełną parą”, a zapotrzebowanie na wystarczająco wydajny sprzęt jest niezwykle duże. Jednym ze sprzętów używanych niezwykle często w lokalach gastronomicznych jest patelnia elektryczna uchylna. Warto poznać jej cechy oraz zastosowanie.

Sprzęt potrzebny w wielu sektorach

Z usług gastronomicznych korzysta obecnie większość osób. Dlatego też wysoka wydajność sprzętu jest niezwykle ważna w tym sektorze. Restauracje, stołówki pracownicze czy też bary mleczne, poszukują metod, by zająć się „produkcją” dań w możliwie najszybszy sposób. Nikt nie chce bowiem, żeby klienci musieli zbyt długo oczekiwać na posiłek. Patelnia uchylna jest sprzętem nie tylko pojemnym, ale także bardzo prostym w obsłudze. Dlatego też poradzą sobie z nią nawet osoby starsze, które do tej pory korzystały z tradycyjnych patelni. Obsługa tej maszyny nie wymaga żadnej siły fizycznej, a więc pracownik może z łatwością wyjąć potrawę ze środka czy też odlać tłuszcz.

Urządzenie do różnych potraw

Patelnia elektryczna uchylna jest stosowana do różnego typu potraw. Dzięki jej użyciu można dokonać efektywnej obróbki termicznej różnego typu produktów. Urządzenie to sprawdzi się między innymi do smażenia oraz do duszenia mięsa, oraz ryb. Patelnie uchylne są bardzo pojemne, ponieważ mogą mieć nawet ponad 100 litów pojemności. Są wykonane ze stali nierdzewnej, a materiał ten jest bezpieczny dla jedzenia, ale także łatwy w późniejszym czyszczeniu. Wyposażenie się w ten sprzęt sprawi, że poradzimy sobie obsłużeniem dużej liczby gości bez konieczności tracenia na jakości potraw. Smażenie i duszenie jedzenia na patelni elektrycznej uchylnej jest w perspektywie czasu nie tylko bardziej ekonomiczne, ale także szybsze. Dodatkowo potrawy są zawsze dokładnie przygotowane, więc nie ma mowy o niedopatrzeniach.