Jakie zalety mają piece Rational SCC 61?

Piece konwekcyjno-parowe to  urządzenia stosowane w lokalach gastronomicznych na całym świecie. Dostęp do wysokiej jakości pieców umożliwia przygotowywanie najbardziej wykwintnych i wymagających posiłków. Prym w sektorze pieców konwekcyjnych wiodą obecnie produkty Rational, które zostały zaprojektowane z myślą o najbardziej wymagających.

Piec konwekcyjno-parowy marki Rational

Rational SCC 61E to urządzenie, które w odróżnieniu od tradycyjnych pieców, wykorzystuje technologię pięciu zmysłów: rozpoznawania, analizowania, zapamiętywania, porozumiewania się oraz wyczuwania. Za pomocą urządzenia można przyrządzić potrawy z wykorzystaniem niemal wszystkich dostępnych technik kucharskich. Kucharze mają unikalną możliwość obróbki pożywienia przy pomocy pieczenia, pieczenia na parze oraz gotowanie na parze. To wielofunkcyjne urządzenie, które sprawdzi się w każdej kuchni.

Piece konwekcyjne od Rational

Piec Rational SCC 61E to urządzenie, które może zastąpić szereg innych sprzętów kuchennych m.in. piekarnik, płytę grillową, trzony kuchenne oraz wszystkie urządzenia do gotowania. To doskonały sposób na zaoszczędzenie miejsca w kuchni i przyspieszenie prac związanych z przygotowaniem potraw. Piece konwekcyjne sprawdzą się zarówno w lokalach, które dysponują niewielkim zapleczem kuchennym, jak i dużych punktach gastronomicznych, w których istnieje potrzeba usprawnienia prac kuchennych.
Dużą zaletą urządzenia jest nowoczesny cyfrowy panel sterujący, który umożliwia wygodny odczyt parametrów i jest na tyle czytelny, że nie wymusza wstrzymania pracy kucharzy w celu precyzyjnego sczytania informacji zawartych na wyświetlaczu.

Piec konwekcyjno-parowy – bezpieczeństwo użytkowania

Piece konwekcyjne od Rational są w pełni bezpieczne i przystosowane do intensywnej pracy. Spełniają wszelkie restrykcyjne normy stawiane przez przemysł gastronomiczny i spożywczy. Dzięki wbudowanej sondzie, bojlerowi i specjalnemu natryskowi do mycia pieca, z samodzielną wytwornicą pary, są łatwe do utrzymania w czystości i konserwacji.